Čekiški varškės kukuliai

Komentarai:

First page
1 2 3 4 5 6 7
Next page; Last page
Sarah2006-11-24 00:56
taip is tiesu, buvo cia ko diskutuoti del kazkokiu zoliu. :) Karta pagalvojau, kad ir druska su cukrum netinka. Betgi siu seimininkiu pasiulytuose ir mano keptuose sausainiuose sis derinys butinas. Valgykime taip, kaip mums patinka, kiek gi cia musu to gyvenimo.
Vajej, tu teisi, bet kad as ir paneigimu neradau, Delfi skaiciau senai. Dar valkatines laikais, manau, kad tai buvo jos siulomas derinys. Bet skonio draugu tur but mazai :) As va pieno ir jo produktu nemegstu. Visur man spirgai turi matytis, nors seimai darau kitaip. Esu liekna. Vakare neprabegus poros kilometru, negaliu uzmigt.
Geguze, viska perskaitau, ka cia rasote, bet neprisimenu istorijos apie kobeja. Kas tai per gele ir kaip sekesi auginti? Zinoma, dabar paziuresiu i google. As labai myliu geles. Geles mano name uzima daugiausiai vietos. Pries du metus isigijau kambarinius jazminus. Jie skirtingi. Vienas yra atveztas is Pakistano sakeles pavidalu. Vasara auginu lauke, o rudeni isinesu i vidu. Kai prazysta pavasari lauke, priskinu tik ziedeliu. Suberiu i kavos palekstele, kuria mano mamyte vadindavo sputkeliu, ipilu vandens. Kad jus zinotumete, koks nuostabus kvapas pasklinda po visus namus! Siuo metu auga kambaryje ir vis dar zydi. Pazistami klausia, kas cia pas mus taip kvepia? Mane tai labai dziugina.
Mamulei aciu uz recptus - anokia cia is manes seimininke. Labjausiai ziuriu i Jus ir gaminu. Seima nesiskunde :)))
Gera cia pas jus. Sivakar prisipyliau sriubini puodeli karsto vandens, imeciau keleta skilteliu svarainiu, pridejau citrinos( rugsties trukumas), isiberiau cukraus...Gera skaityti jus...
Gilė2006-11-24 08:04
Dekoju uz paaiskinima.Pabandysiu savaitgali pasidaryti.Megstu siek tiek lengvesni maista,nors neatsisakau ir kepsniu.Gal dar galetumet trumpai nupasakoti kaip pasigaminti virtu bulviu cepelinus.Karta bandziau,bet dukra papriekaistavo,kad labai panasus i pirktinius.Gero penktadienio malonioms seimininkems.
mamule2006-11-24 08:41
SVEIKOS GYVOS,ŠEIMININKĖLĖS:) SARAH-ai, ačiū už malonius žodžius. Esu taip pat didelė ir kambarinių, ir lauko gėlių mėgėja. Neturiu namuose tokių egzotiškų augalų kaip Jūs (kalbu apie jazminą).Jazmino krūmas auga kieme. Ar žinote psaką apie jazminą (kodėl jo tokia neryški spalva?).O to jazmino, kurį auginate namuose, žiedai ir kvapas ar panašūs į mums įprasto? Apie kobėją galiu pasakyti tiek: tai vienmetis vijoklinis augalas nuostabiais dideliais mėlynai violetiniais žiedais varpelio formos. Auginama iš sėklų. Reikia pasėti anksti į lovelius, nes vegetacijos laikas ilgas. Tačiau tinkamai prižiūrima kobėja padovanoja džiaugsmą akims ir širdžiai. Manau, kad ją galima būtų auginti ir balkone.Tik reikalingas tinklas arba virvutės, kad kobėja galėtų vyniotis.DĖL PRIESKONIŲ DERINIMO mano nuomonė super konservatyvi-pasikliauju savo ir šeimos skonio receptoriais. Kažkaip nepastebėjau, kad petražolė nesiderintų su krapu (nors niekad nedėjau vienu metu jų kartu labai daug).Pvz.sriubai paskaninti juk nereikia tų žolelių gausiai.O druska su cukrumi išties dera. Ar kada nors gėrėte kavą, į kurią įpilta mažytis žiupsnelis, na, ne žiupsnelis, keletas kristalėlių, druskos? Į varškę,trintą su cukrumi, taip pat dedu druskos.Sutinku su jumis, kad dėl skonio nesiginčyjama.



mamule GILEI2006-11-24 09:10
APIE VIRTŲ BULVIŲ CEPELINUS.Jeigu gaunasi panašūs į pirktinius-gal perdaug krakmolo.O sumalusi bulves, įmaišau kiaušinį.Krakmolo dedu į maltas bulves "na oščiup",t.y,tiesiog ranka turi jausti, kokia tešla turi būti.Jeigu krakmolo mažai, apsidrausdama,kad neišsileistų,jau pagamintus cepelinus dar apvolioju krakmole. Įdarą dedu nebūtinai virtos mėsos.Sumalu virtos dešros ir parūkytos dešros.O padažiuką prie tokių cepelinų darau tokį:spirgučiai+pakepinta kartu tarkuota morka+smulkiai supj. svogūnas.Kai viskas gerai pakepa,įpilu žiupsnelį miltų,pakepinu ir įpilu pieno.Padažas turi būti tirštas.O jau kaip skanu su grybų padažu. O dar skaniau, kai įdaras būna iš džiovintų+šaldytų šviežių grybų.Mėgstame ir su varškės įdaru.Taigi, virtų bulvių cepelinai išties geras valgis ir senyvo amžiaus žmonėms,ir turintiems virškinimo prolemų, nes ne visi gali valgyti tarkuotas bulves.



neišmanėlė2006-11-24 09:23
SARAH,
cukrų su druska žmonija naudoja nuo pat tų laikų, kai "atrado" tą saldų daiktą, šiandien vadinamą cukrum - druską žmogai pažinojo dar nuo seniau.
Išvis, bais įndomus dalykas yra ta kulinarinė istorija/paveldas, neatsiejama bendrai paėmus nuo valstybės bei didesnio regiono vystymosi visais aspektais!
Būkit sotūs ir laimingi šiandien ir visados!
Bitė maja2006-11-24 09:24
Labas rytukas. Kaip gyvi sveiki, kaip išmiegojote?
Labai nudžiugau, perskaičiusi, kad Mamulė mūsų nepalieka...Šaunuolė, su Jumis taip lengva, gera bendrauti, Jūs- šiltas spinduliukas žvarbią dieną (aš nuoširdžiai,tikrai nepataikauju).
Virtų bulvių cepelinų niekada nedarau, nes nuo mokyklos laikų jaučiu nekokius jausmus jų atžvilgiu, tiesiog tokios asociacijos , susijusios su tuo glitnumu, kyla, kai didelė sloga būna ...
Gilė2006-11-24 09:56
Labai aciu MAMULEI uz patarimus.As taip pat panasu padaziuka darau,tik morkos nededu.O i virta desra imalu truputi rukytu lasinuku ir svoguno.I varske idedu smulkiai sutrinta dziovintos metos lapeli(tai mociutes pamoka).
mamule BITEI MAJAI2006-11-24 10:41
Bitele, namuose pagaminti virtų bulvių cepelinai ir tie (kuriuos laabai taikliai apibūdinai)kuriuos valgydavom valgyklose, skiriasi kaip pomidoras nuo agurko:)Na, gal kada nors teks paraugauti namuose gamintų.

Bitė maja2006-11-24 10:55
Na gi, tikrai, namie gamintų virtų bulvių cepelinų niekada neteko ragauti.Beje, rajkooperatyvo parduotuvėse ir turguje yra parduodamos silkės su galvomis, sūdytos, kaina aukštoka- apie 7 Lt. Bet patiko turguje apibūdinimas- "riebios"/ Tiksliai, labai skanios, rekomenduoju. Reiks nusipirkt ir grįžus namo, kažką bandyti daryti su jomis. Ar kas darė silkę su cinamonu, dar Delfio archyvuose buvo taip paruošta silkutė išgirta?
Šv. Petro ir Povilo bazilikos rūsių pilietis2006-11-24 11:02
O mamule, parašykite dar kokių nors receptų su bulvėmis nuolankiai prašau.
piliečiui2006-11-24 11:08
tu ne pilietis -tu durnelė iš Delfio , su kuo tave ir sveikinam
mamule2006-11-24 11:13
Būtent tik koops parduotuvėse (ir pas mus kaimelyje) parduodamos tokios silkės -riebios. Jų nei mirkyti, nei plauti nereikia. Su cinamonu retkarčiais padarau, tačiau nesu didelė gerbėja.
O iš tos riebios silkės pagamink natūraliai su svogūnu ir aliejuku ar citrina, nes nepajausi silkutės skonio, jei darysi kokią mišrainę.
Laima2006-11-24 11:22
Tikrai Delfyje komentarai- kaip nepagydomai sergančių. Niekada negalėčiau ten rašyti. Nenorėčiau netekti moteriško orumo.
to Laima2006-11-24 12:13
:))))))))))))))
susirupinusi2006-11-24 12:40
Šitaip ilgai šiluma laikosi, o dar praneša,kad ir toliau bus šilta.Baisu mamulės bulvės gali suvysti.Mėsa vytinta skanu, bet bulvės vytintos tai fu.
Bitė maja2006-11-24 12:57
receptas COOL Nr. 1 , vadinasi:
BULVĖ
rudenį iškapstote bulvę , nuplaunate ją ir graužiate. Skanaus.
Bitė maja2006-11-24 12:58
tikslinu: receptas buvo skirtas komentatoriui 11,02.
goda2006-11-24 12:58
perskaičiau apie silkes, vakar bandžiau pasidaryti mišrainę ir visai neblogai ėmiau žirnelių, pomidorų, porų ir silkės, majonezo. visai skanu pabandykit.
Bitė maja2006-11-24 14:28
Goda, ar maišei visus komponentus ar kaip nors sluoksniais?
Mamule, ryt lėksiu pro Jūsų kraštus į savuosius. Būtinai pažiūrėsiu Vilnį. Kaskart, pravažiuodama pro Zodiaką,susimąstau, kad reikėtų užsukt tenai...Galbūt kada nors susives mūsų keliai?
Bitei Majai2006-11-24 14:43
Vėl eismas betonkėj bus pavojingas,kai užpirdolinsi savo trundalietą ant 50km/H:(((((
First page
1 2 3 4 5 6 7
Next page; Last page

Jūsų komentaras:

Vardas:
El. paštas:
Svetainė:

BERNARDINAI.LT pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

BERNARDINAI.LT privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. O taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.